MSD (Schering Plough), Oss

 

Verandermanager verpakkingsafdeling ad interim, verandertraject

 

MSD (voorheen Schering Plough en daarvoor Akzo Organon) is het op 1 na grootste farmaceutisch concern ter wereld. Op de vestiging in Oss, waar op dat moment in totaal ruim 4.500 medewerkers actief zijn, worden onder andere diverse geneesmiddelen ontwikkeld en geproduceerd, het bekendste product is wellicht de anticonceptiepil.

Op de verpakkingsafdeling (ongeveer 200 FTE) worden alle geproduceerde artikelen verpakt in doordrukstrips, flacons etc, en uiteindeijk gekartonneerd, deels handwerk en deels verregaand geautomatiseerd.

 

Als verandermanager verantwoordelijk voor het aansturen van een aantal verandertrajecten die zijn ingezet om diverse zware knelpunten aan te pakken, zoals een zeer hoog ziekte verzuim, lage rendementen en te weinig ontwikkeling in het niveau van leidinggevenden.

Tevens dient de afdelig voorbereid en begeleid te worden bij de invoering van het MSD production system (Lean Manufacturing), forse investeringen in mechanisatie (en bij gevolg headcount reductie) en een aanpassing van de organisatie.

 

De cultuur wordt gekenmerkt door een forse weerstand tegen veranderingen. Verder bepalen aankondigingen over sluiting en verhuizing van MSD-onderdelen de sfeer.

 

Belangrijkste activiteiten en resultaten:

- Opstellen en uitvoeren van een verbeterprogramma houding & gedrag, met meetbare opvolging;

- Organiseren van training verzuimbegeleiding voor teamleaders;

- Verlaging van het aantal ergonomische knelpunten met 70%;

- Opzetten en begeleiden van diverse verbeterteams;

- Organiseren en presenteren van informatie bijeenkomsten;

- Invoeren effectiever werkoverleg.

 

Ir. T.J. Maessen 0655113419 tom@maesseninterimmanagement.nl Eindhoven KvK: 171 994 70